Facebook är tydligen inte en plats för viktiga saker

När man lägger upp saker på sociala medier vill man ju såklart ha någon form av reaktioner. Jag har gett upp att posta om ämnen jag tycker är viktiga på Facebook, utan håller mig till vardagstrams och humor. Varför? Ingen jävel orkar bry sig.

Eftersom jag senaste tiden varit väldigt engagerad i allt kring #metoo har jag hållit mig mest på Twitter och Instagram. Facebook är uppenbarligen inte en plats där folk vill kännas vid några som helst svårigheter eller orättvisor i världen.

Engagemang verkar dock finnas om man är "Sverigevän" och vill dela artiklar om enbart de brott som begås av invandrare. Eller "backa Martin Timell" i någon imbecill grupp. Grupper i stil med "Vi som tycker hela julen är förstörd för att judedockan klipptes bort i Kalle Anka" väcker tydligen också engagemang.

I övrigt är det mat, selfies och fåniga tester som gäller. Är det så här vi är?

Eller som Linnea nedan sammanfattar saken:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *