Facebooktrams 1 – när du tror att en status ändrar något

Facebooktrams 1 – när du tror att en status ändrar något

Ofta känns Facebook som ett vuxendagis där folk tappar allt och visar sina sämsta sidor. Att se vuxna människor degradera till…tja, 8 år, är tragiskt.

Innan du skriver att ”jamen, sluta vara på Facebook då” – jag har folk utspridda över hela landet som jag vill hålla kontakten med. Och jag är inget större fan av att prata i telefon på fritiden. Så jag hänger där, sållar vilka jag följer och biter ihop. Det här är del 1 i min lista på värsta Facebooktramset folk ägnar sig åt.

Kopiera och klistra in samt kedjebrev – känslomässig utpressning

Bara. Sluta. Nu. Sånt här höll man på med i mellanstadiet och inte ens då var det kul.

Sluta antyda att folk är dumma eller okänsliga eller inte bryr sig om de inte klistrar in en totalt meningslös harang. Tror ni seriöst att det hjälper en cancersjuk eller hemlös om folk har samma statusuppdatering, som en skock viljelösa får?

>/div>

När det för några dagar sedan började dyka upp statusar med bara ett hjärta utan vidare förklaring, anade jag vad klockan var slagen. Och mycket riktigt, inom kort dök det upp ett meddelande från en annars vettig människa att nu skulle ”vi tjejer” minsann visa vår sympati för de som drabbats av bröstcancer. Orkade inte läsa detaljerna direkt.

Månadsgivare till Cancerfonden är kanske mer effektivt?

Jag kanske är trög, men hur ska det hjälpa? Skickar man pengar till Cancerfonden när man postar ett hjärta?

Jag tog det säkra före det osäkra och blev månadsgivare till Cancerfonden, något jag funderat på ett tag. Snabbt och enkelt som tusan var det, vill du också bli det? Kika in här

Tog förresten en screenshot och postade på Facebook. Så får folk tycka vad de vill 😉

En reaktion till “Facebooktrams 1 – när du tror att en status ändrar något

  • oktober 21, 2017 kl. 6:41 e m
    Permalink

    Ja! Exakt!!! Är sjukt trött på alla dessa statusar!! Scrollar bara förbi… Känslomässig utpressning var ett lysande uttryck, hehe…

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *