Facebooktrams 3: När svenska folket går samman i grupper

Facebooktrams 3: När svenska folket går samman i grupper

Att hitta konstiga grupper på Facebook är som att ösa med lattesked ur ett hav – det tar aldrig slut. Folk ska skapa grupper om allt, stort som smått. Ofta smått (då vi inte gärna vill befatta oss med tunga frågor, det är lite för jobbigt). 

Från i-landsproblem till ”Sverigevänner”

Det lipas om än det ena och än det andra i-landsproblemet i den trygga ankdammen Sverige. Grupperna har inte sällan en rätt invandrarfientlig agenda, ibland dold bakom konstiga småaktiga frågeställningar.

Jag tänkte att vi tar en tur genom ett urval av väldigt blandat material. En del lite gulliga, andra är…mindre gulliga. Screenshotsen får tala för sig själva…

Och så har vi detta med Martin Timell som engagerat svenskarna. Inte ska man väl sparka en folkkär snickare, bara för att han är rasist, våldtar medarbetare och är ett allmänt rövhål? Dumma, dumma Lulu Carter som stod i vägen för hans händer och dessutom skvallrade!

Stå upp för Martin Timell Facebook
Vi som avskyr Lulu Carter Facebook

Sedan har vi de som inte alls är ens en gnutta humor utan bara hemska. Som den nedan. Samtidigt som den är såkorkat skev. Vill man inte bli kallad nazist så kanske man ska sluta bete sig som en nazist?

Som många sagt, sociala medier och internet har både för- och nackdelar. Det finns utrymme att skapa mycket gott, men också sprida och skapa mycket hat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *