Me too – nu händer det grejer, hörni

Me too – nu händer det grejer, hörni

För det första har jag äntligen öppnat bloggen igen. Jag kommer nog alltid tycka att det går att förbättra saker, så det kan hända mer framöver. Men nu får jag lägga mer tid på att faktiskt blogga och mindre tid på att designa. Jag använder Elementor Page Builder men det är riktigt knepigt att få det att funka med bloggposter och tillhörande funktioner, vilket plugin man än väljer. Sedan ska det ju vara snyggt också. Så nu sliter jag i att ha hela sajten byggd med Elementor och kör ett vanligt tema.

Ja, ni som inte är jätteintresserade av WordPress kanske har somnat nu?

#metoo början på något nytt

För det andra så är det förstås #metoo. Nu lyfts det fram i ljuset, allt som ursäktats och sopat undan. Allt som kvinnorna fått bära ansvaret för, trots att det är männen som inte kan bete sig.

Jag har lagt upp det på Instagram och ett av mina Twitterkonton hittills. Är inte klar över varför det tar emot att lägga upp på Facebook. Kanske för att skammen sitter så djupt rotad och man gömmer sig inte bakom ett användarnamn. Orkade liksom inte. Men jag kanske delar detta på Facebook. Gissar att det ändå kommer vara rätt tyst. Annat är det om man delar en bild på ett vinglas eller en macka 🙂

Jag var 6 år när killarna på lekis släpade in mig på toa och drog ner mina byxor. Jag vet inte riktigt vad deras plan var, de hade läst porrtidningar och tjatade bara om det hela tiden.Jag lyckades slita mig loss i alla fall. Därefter har jag upplevt saker i olika delar av skalan men det är inget jag vill gå in i detalj på. Det jag vill gå in på är det tragiska i att det har känts som ”normalt”. Sånt som händer de flesta kvinnor. Det är ju själva fan att vi dessutom ska skämmas för att en annan person inte kan bete sig.

Sexuella trakasserier – ”bara på skämt”

De vanligaste ursäkterna brukar vara att ”det är bara på skoj” eller ”ta det som en komplimang”. Man ler och försöker vara till lags fast det inte alls känns okej. Annars är man en kall bitch utan humor. Men vet ni vad? Det finns andra sätt att skoja på. Att ses som ett allmänt gods och inte en människa är aldrig kul. Inte heller beröring på ett oönskat sätt.

Givetvis dyker det upp en massa dumhuvuden i denna debatt. Som inte vill fatta, som vill fortsätta förminska kvinnor eller som helt enkelt är lipsillar, men det var ju inget annat att vänta.

”Ska man inte kunna ragga på tjejer nu alltså?”

Jo, men det går väl att prata och behandla henne som en normal människa och inte en sak?? Känns det som en omöjlig uppgift så finns det såna där dockor att köpa på nätet typ.

”Män drabbas faktiskt också av övergrepp”

JA och det är såklart bedrövligt, men det kan vi behandla i ett annat forum som inte handlar om hur oerhört vanligt och normaliserat det är bland kvinnor. Lyssna någon enda gång utan att att själva stå i centrum.

Det är nu det händer, eller åtminstone kommer vi en bit på väg!

2 reaktioner till “Me too – nu händer det grejer, hörni

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *