Skämtar du med oss, Skavlan Dravlan?

Skämtar du med oss, Skavlan Dravlan?

Jag är inget större fan av att vare sig kolla på TV eller på Skavlan. Det var på sociala medier jag blev uppmärksammad på det hjärnsläpp, tidigt aprilskämt, eller vad fan det senaste avsnittet var. För det kan väl inte vara på fullt allvar som människan prioriterar frågor om matlagning och hushållsarbete till en av våra största idrottsstjärnor?

Huvudämnen: Städ och matlagning

Så här 2018 kan det väl ändå inte vara på grund av att Sara Sjöström är kvinna, medan en manlig idrottsstjärna aldrig skulle få sådana frågor utan istället relevanta frågor om sin profession? Sådant tänk är ju lika utdött som mammutarna.

Att dessutom uttrycka det som att hon ”får hjälp” i hushållet Seriöst, ”hjälp” som i att hon har huvudansvaret medan sambon är snäll som bidrar? Det skämtet är också väldigt utdött 2018.

Sedan lät det dessutom som att hon skulle skammas för att både ta ”hjälp” av sambon samt köpa städhjälp. Som om hon är lat och dessutom självisk, medan en manlig idrottsstjärnas köpta städhjälp troligen skulle vara en självklarhet.

Magrutor och annat dravel

Han toppar det hela med att släppa ur sig frågor om magrutor och annat ovidkommande. Intervjun kvalificerar nog Skavlan till ett av årets rikspuckon, detta dravel är nästan i klass med Staffan Heimerson. Kanske han borde heta Dravlan?

Men eftersom alla männen runt omkring satt och skrattade under nästa hela intervjun antar jag att det var ett skämt alltihop. Ett Norgeskämt.

(Bilderna är screenshots från SVT Play)

Skavlan städhjälp
Skavlan magrutor Sara Sjöström

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *